Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (2024)

Wat mag je niet missen als je in Nashville bent? Of je de stad alleen bezoekt op doorreis, of als je er meerdere dagen verblijft, in beide gevallen is het handig om te weten wat de hoogtepunten van Tennessee’s hoofdstad zijn. Speciaal voor jou hebben we een gevarieerde lijst met highlights opgesteld, zodat je zeker weet dat je de pareltjes niet voorbij wandelt. Aan jou de keuze wat je gaat doen of bewonderen. Hierbij dan ook de ultieme top 10 bezienswaardigheden Nashville, rekening houdende met verschillende interesses en smaken. Muziek voert uiteraard de boventoon, hoe kan het ook anders in Nashville!

1. Live muziek op Broadway

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (1)

Een top 10 met bezienswaardigheden Nashville kan natuurlijk niet om een live optreden heen. Met name in de kroegen op Lower Broadway, grofweg tussen de Bridgestone Arena en de rivier, kun je je hart ophalen. In dit gebied in Downtown Nashville, datBroadway Historic District wordt genoemd, barst het van de honky-tonk bars waar voornamelijk beginnende, of minder bekende, zangers hun kunsten ten gehore brengen. Slenter langs al de cafés en duik naar binnen zodra je iets leuks hoort!

2. Johnny Cash Museum

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (2)

Op 3rd Avenue, een zijstraat van Lower Broadway, vind je het officiële museum over Johnny Cash. In dit bedevaartsoord duik je in het leven en carrière van de bekende Amerikaanse countryzanger en acteur. Luister naar zijn beste nummers en bekijk zijn gedragen kleding, albumhoezen, cowboylaarzen en handgeschreven brieven. Naast het Johnny Cash Museum zit Johnny Cash’s Bar & BBQ, een verlengstuk van het museum waar je heerlijk kunt eten.

3. Grand Ole Opry House

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (3)

Het Grand Ole Opry House is voor country muziek wat Vaticaanstad voor het christendom is. Dit theater heeft aan de basis gestaan van veel grote artiesten. Al sinds 1974 vindt in dit theater (afgewisseld met het Ryman Auditorium) iedere vrijdag en zaterdag een show plaats, die live op de radio wordt uitgezonden. Je kunt de Grand Ole Opry Show zelf bijwonen. Buiten opnamedagen kun je hier een bezoek brengen aan het museum of een backstage tour volgen.

4. Bicentennial Mall

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (4)

In Downtown Nashville is de natuur nooit ver weg. Bicentennial Mall is een prachtig aangelegd park, dat in 1996 zelfs is uitgeroepen tot State Park en daarom nu volledig Bicentennial Capital Mall State Park heet. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken. Bijvoorbeeld via de uitgestippelde wandelroutes, die je kunt ophalen in het Visitor Center. Wandel langs oorlogsmonumenten, een reusachtige granieten kaart van Tennessee en highlights uit Tennessee’s geschiedenis.

5. Country Music Hall of Fame

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (5)

Nog zo’n must see in Nashville: het Country Music Hall of Fame and Museum. Zowel voor fans van countrymuziek als liefhebbers van andere muziekstijlen is dit een geweldige plek om te bezoeken. Het museum bevindt zich aan de Rep. John Lewis Way en staat in het teken van de geschiedenis en de hedendaagse countrymuziek. Bezoek de tentoonstellingen, luister naar muziek en bekijk concerten. Boek een tour naar de historische RCA Studio B, waar de ‘Nashville Sound’ tot stand kwam.

Lees meer

6. Sportwedstrijd bezoeken

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (6)

Je zou het bijna vergeten, maar naast muziek houden ze in Nashville ook heel erg van sport. De inwoners hebben geluk, want de stad herbergt een aantal succesvolle sportteams in de grootste Amerikaanse sporten. Met de Tennessee Titans (American football), Nashville Predators (ijshockey) en Nashville SC (voetbal) bezit het in verschillende takken van sport een team op het hoogste niveau. Nashville Sounds (honkbal) speelt een niveau lager.

7. Ryman Auditorium

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (7)

Het historische Ryman Auditorium is het belangrijkste concertgebouw van Nashville. De grootste artiesten en zangers hebben het publiek in de karakteristieke zaal met twee verdiepingen op de houten banken gekregen. Naast countryzangers verwelkomt het Ryman Auditorium ook alle andere stromingen, zoals blues, jazz, rock en pop. Buiten concertdagen kun je er een rondleiding volgen, het museum bezoeken en je eigen liedje opnemen in de Ryman studio.

8. Skyline by night

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (8)

Ben je na alle indrukken overdag toe aan wat rust en ontspanning in de avond? Doe wat veel inwoners van Nashville doen en maak vanuit het centrum van Nashville een wandeling in de richting van de Cumberland rivier voor het beste uitzicht over de verlichte stad. Vanaf de John Seigenthaler Pedestrian Bridge, zoals de naam al zegt alleen voor voetgangers, heb je een mooi uitzicht over Downtown Nashville. Neem plaats op een bankje en neem alles in je op.

9. Gaylord Opryland

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (9)

Een hotel in de top 10? Ja, maar dit is dan ook niet zomaar een hotel. Het Gaylord Opryland Resort bezit naast hotelkamers, restaurants en een waterpark namelijk over 3,6 hectare aan overdekte tuinen, watervallen en kronkelende rivieren. Die iedereen kan bezoeken, ook als je er niet overnacht. Het meest indrukwekkend is het Gaylord Opryland Delta Atrium. Je kunt met een boot door de drie overdekte ruimtes varen en genieten van de bijzondere flora. Overnachten kan er uiteraard ook.

10. Parthenon

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (10)

Als je niet beter zou weten, zou je even denken dat je je in Griekenland bevindt. En dat is niet zo raar, want het Parthenon is een levensgrote replica van de tempel in Athene. Dit bouwwerk staat in het Centennial Park, recht tegenover het prestigieuze Vanderbilt University. In het park kun je je ogen verder te kost geven aan een historische stroomtrein en een gevechtsvliegtuig. Plof hierna neer langs het meer voor een picknick. Een waardige afsluiter van de top 10 bezienswaardigheden in Nashville.

Meer bezienswaardigheden Nashville

Uiteraard zijn er naast bovenstaande top 10 met beste bezienswaardigheden Nashville nog veel meer leuke dingen in deze stad te bekijken. Zie het dan ook slechts als handig startpunt voor je reis naar Nashville. Heb je naast deze tien attracties nog meer tijd? Bekijk dan het overzicht met dingen om te doen in Nashville.

Top 10 bezienswaardigheden Nashville - Visit Nashville (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6415

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.