Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (2024)

Nashville is een typisch Amerikaanse stad waar je op een muzikale manier kennismaakt met lokale tradities en folklore. Het aantal landmarks in Nashville is redelijk beperkt, maar je komt er vooral voor de goede sfeer, het lekkere eten en de vriendelijke inwoners.

Music Row

Nashville staat bekend als de hoofdstad van de country muziek en daar kun je natuurlijk niet omheen tijdens je bezoek. Een van de bekendste plekken op het gebied van muziek is Music Row, een historisch district in het centrum van Nashville. Hier vind je allemaal bedrijven die met muziek te maken hebben, van platenlabels tot opnamestudio’s en van radiostations tot productiehuizen. Hier zijn tal van beroemde popsongs geboren en dat zie je aan alles. In de vele barretjes langs Broadway klinkt harde gitaarmuziek en in de platenwinkels kun je het erfgoed van deze stad kopen als aandenken.

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (1)

Nashville, Verenigde Staten

Country Music Hall of Fame and Museum

Nog zo’n plek die je als muziekliefhebber niet wil overslaan in Nashville: het Country Music Hall of Fame and Museum. Hier duik je in de geschiedenis van de countrymuziek, want het museum heeft een van de grootste muziekcollecties ter wereld. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken, met memorabilia, foto’s, videobeelden en geluidsfragmenten van onder andere Johnny Cash, Elvis en Patsy Montana. In Montana kun je trouwens ook het Johnny Cash Museum bezoeken, waar je nog veel meer te weten komt over het leven van de Amerikaanse zanger.

AT&T Building

Het record van hoogste gebouw in Nashville staat op naam van de AT&T Building. Deze indrukwekkende landmark is zelfs het hoogste gebouw in de gehele staat en vanuit de wijde omtrek te zien. Het gebouw met de twee iconische torens wordt ook wel Batman Tower genoemd en je moet beamen dat de gelijkenis treffend is.

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (3)

Nashville, Verenigde Staten

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (4)

Nashville, Verenigde Staten

Shelby Street Pedestrian Bridge

De Shelby Pedestrian Bridge overspant de Cumberland rivier en verbindt het oosten van de stad met downtown Nashville. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en een populaire plek onder de lokale bevolking. Vanaf de brug heb je namelijk een geweldig mooi uitzicht over de stad en kun je de mooiste romantische wandelingen maken.

Yazoo Brewery

Je kunt het overal in de kroeg in Nashville drinken: Yazoo Beer. Dit lokaal gebrouwen bier wordt sinds 2003 in Nashville gebrouwen en is niet meer uit de stad weg te denken. Bierliefhebbers moeten daarom zeker een kijkje nemen bij de lokale brouwerij, want daar krijg je alles te horen over het brouwproces. Je kunt ervoor kiezen om aan te schuiven in de bar van de brouwerij, maar leuker is het om een rondleiding te volgen. In 45 minuten leer je alles over het Yazoo bier en kun je uiteraard ook het een en ander proeven. Let wel op: om alcohol te drinken in Amerika moet je minstens 21 jaar oud zijn. Er wordt in de brouwerij daarom streng gecontroleerd op paspoorten en ID’s.

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (5)

Nashville, Verenigde Staten

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (6)

Nashville, Verenigde Staten

Centennial Park

Met maar liefst 113 parken is Nashville een hele groene stad. Wil je even ontsnappen aan de hectiek op straat, dan is het altijd maar een klein stukje naar het dichtstbijzijnde park. Een van de mooiste parken in Nashville is het uitgestrekte Centennial Park. Je kunt er lange wandelingen maken en er valt zelfs het een en ander te zien. Zo staat er een 13 meter hoog standbeeld van de godin Pallas Athena en kun je een replica van het Pantheon uit Athene bezoeken. Een stukje Griekenland in hartje Nashville.

Printer’s Alley

Het centrum van Nashville wordt gedomineerd door platenzaken, muziekcafés en winkels waar je cowboyhoeden kan kopen. Een van de meest beruchtste straten is Printer’s Alley. Hier bevond zich van origine de rosse buurt van Nashville, al kom je er tegenwoordig vooral veel pubs, karaokebars en nachtclubs tegen. Leuk weetje: de naam verwijst naar de printindustrie en drukkerijen die hier in het begin van de 20ste eeuw gevestigd waren.

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (7)

Nashville, Verenigde Staten

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (8)

Nashville, Verenigde Staten

Reizen naar Nashville — Hoe kom je er?

Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee en gelegen in het hart van de Verenigde Staten. De stad wordt bediend door Nashville International Airport en heeft verbindingen met vrijwel alle grote Amerikaanse steden en enkele bestemmingen in de buurlanden. Vanuit Nederland kun je met een overstap in bijvoorbeeld New York, Toronto of Philadelphia naar Nashville vliegen.

Eenmaal aangekomen in Nashville kun je het best rondreizen met eigen vervoer, al rijden er ook bussen en treinen in het centrum van de stad.

Nashville: Hoofdstad van de countrymuziek (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6399

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.