57-584 - Buitenband fiets kopen? Fietsonline.com (2024)

Koop de juiste buitenband voor je fiets

Shop bij Fietsonline.com goedkoop een nieuwe buitenband voor je fiets of elektrische fiets. Je koopt een nieuwe band al vanaf € 3,95! In ons zeer ruime assortiment vind je honderden buitenbanden van topmerken zoals CST en Schwalbe. Wij bieden fietsbanden aan in de maten 12 inch tot en met 29 inch. Bekijk ons assortiment en kies online een nieuwe buitenband uit voor jouw fiets of e-bike.

  • Buitenbanden van 12 inch tot 29 inch: voor alle soorten fietsen
  • Je bestelt al een fietsband vanaf € 3,95
  • Topmerk fietsbanden als Schwalbe, Continental en CST
  • Voor 15:00 uur besteld = vandaag verzonden
  • Klanten waarderen ons met een 9,0 / 10

Bepaal de maat van je buitenband

Naast dat het belangrijk is om de juiste soort buitenband voor je fiets te kiezen, moet je ook de juiste maat bestellen. Maar is het dan zo lastig om de juiste maat te kiezen? Helaas is het niet voldoende om te kiezen voor een bepaalde inchmaat, want op iedere band vind je diverse getallen. Daarom is het vaak lastig om de juiste bandenmaat te kiezen, voor mensen die doorgaans recreatief fietsen.

De eenheden die vermeld worden op de band hebben niet alleen te maken met de omtrek van je buitenband, maar ook met de hoogte en de breedte van de band. In onderstaande tabel zie je in één oogopslag welke inchmaat bij welke fietssoort past en welke maten daarbij horen. Op de band vind je namelijk meestal getallen die zijn weergegeven in het ETRTO-systeem, het Franse maten systeem en het Engelse maten systeem.

De ETRTO maat wordt gebruikt om de juiste bandenmaat te vinden. Het eerste getal staat voor de breedte van de buitenband in millimeters (mm) en het tweede getal na het streepje staat voor de diameter van de velg in millimeters (mm). Zo hebben 28 inch buitenbanden meestal als tweede getal 622 mm.

Klik op de band die je nodig hebt en wij sorteren ons assortiment direct op de buitenbanden die op jouw wielen passen.

Beschikbare inchmaten in ons assortiment

In ons assortiment vind je vele buitenbanden in verschillende inchmaten. Zo weten wij bijna zeker dat wij ook een band in ons assortiment verkopen die geschikt is voor jouw fiets! Bij Fietsonline.com vind je buitenbanden van 12 tot maar liefst 29 inch. Klik op de inchmaat van je keuze om direct te filteren op de buitenband die geschikt is voor jouw fiets:

  • ► 12 inch
  • ► 14 inch
  • ► 16 inch
  • ► 18 inch
  • ► 20 inch
  • ► 22 inch
  • ► 24 inch
  • ► 26 inch
  • ► 27,5 inch
  • ► 28 inch
  • ► 28 inch Race
  • ► 29 inch

Bij Fietsonline.com bieden we een zorgvuldig samengestelde selectie van buitenbanden voor diverse fietsstijlen, van stadsfietsen tot mountainbikes en racefietsen. Ons assortiment omvat topmerken als Schwalbe, Continental en Vredestein, elk met hun eigen specialiteiten die voldoen aan specifieke fietsbehoeften. Hieronder lichten we enkele van onze meest populaire bandenmodellen uit, perfect afgestemd op uw fietservaring.

Stadsfietsbanden bij Fietsonline.com

Stadsfietsbanden zijn specifiek ontworpen voor het dagelijks rijden in stedelijke omgevingen. Ze kenmerken zich door een goede balans tussen duurzaamheid, comfort, en weerstand tegen lekrijden, wat ze ideaal maakt voor het rijden op gevarieerd stedelijk terrein zoals geplaveide straten en fietspaden.

Schwalbe Stadsfietsbanden

Schwalbe fietsbanden staan bekend om hun betrouwbare en duurzame stadsfietsbanden. Schwalbe banden krijgen vaak erkenning om hun uitstekende lekbescherming en lange levensduur. Ze bieden verschillende modellen, zoals de volgende:

  1. Schwalbe Delta Cruiser: Bekend om zijn klassieke profiel dat uitstekend is voor stadsfietsen, biedt het een soepele rit op geplaveide wegen.
  2. Schwalbe Energizer Plus: Speciaal ontworpen voor elektrische fietsen in stedelijke omgevingen, combineert het efficiëntie en duurzaamheid.
  3. Schwalbe Marathon: Een zeer populaire keuze voor stadsfietsers, bekend om zijn uitstekende lekbescherming en lange levensduur.
  4. Schwalbe Road Cruiser: Biedt een goede grip op zowel natte als droge stedelijke wegen, en heeft een veelzijdig profiel.

CST Stadsfietsbanden

CST is een ander merk dat een verscheidenheid aan stadsfietsbanden levert. Hun banden zijn ontworpen om een comfortabele rijervaring te bieden en zijn vaak zeer betaalbaar. Enkele bekende modellen zijn:

  1. CST Basic: Een betrouwbare, no-nonsense band voor dagelijkse stadsritten.
  2. CST Breaker: Met extra lekbescherming, is deze band ideaal voor stedelijke omgevingen met veel puin.
  3. CST Xpedium: Een sterke en betrouwbare optie voor dagelijkse stadsritten.

Continental Stadsfietsbanden

Continental biedt ook een reeks banden aan die geschikt zijn voor stadsfietsen. De Continental banden staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, en biedt goede prestaties op stedelijke wegen. Zij bieden hoog kwalitatief modellen zoals de volgende modellen:

  1. Continental Contact: Een all-round stadsfietsband, bekend om zijn veelzijdigheid en duurzaamheid.
  2. Continental Ride City: Een solide allrounder, geschikt voor diverse stedelijke oppervlakken.
  3. Continental DoubleFighter: Transformeert een mountainbike naar een behendige stadsfiets, met een straatgericht profiel.

57-584 - Buitenband fiets kopen? Fietsonline.com (1)

Mountainbike banden bij Fietsonline.com

Bij Fietsonline.com bieden we een zorgvuldig geselecteerde collectie mountainbikebanden van topmerken. Deze banden zijn ideaal voor zowel de competitieve als de recreatieve mountainbiker, ontworpen voor uitdagend off-road terrein met uitstekende grip, duurzaamheid en lekbestendigheid. Ontdek hier enkele van onze populairste merken en hun modellen en vind de perfecte band voor uw mountainbike-ervaring.

Schwalbe Mountainbikebanden

Schwalbe staat bekend om zijn hoogwaardige en duurzame mountainbike banden, ontworpen voor uiteenlopende off-road uitdagingen. Hun assortiment bevat modellen die bekend staan om hun uitstekende grip, lekbestendigheid en veelzijdigheid. Populaire modellen van Schwalbe voor mountainbiken omvatten de volgende:

  • Schwalbe Nobby Nic: Een veelzijdige band die uitstekend presteert op diverse terreinen, bekend om zijn uitstekende grip en controle.
  • Schwalbe Hurricane: Ideaal voor snelle, droge trails, biedt deze band een uitstekende rolweerstand en grip.
  • Wicked Will: Speciaal ontworpen voor technische, gemengde terreinen, biedt deze band een perfecte balans tussen grip en snelheid.

Maxxis Mountainbikebanden

Maxxis is een ander gerenommeerd merk in de mountainbikewereld, beroemd om zijn betrouwbare en robuuste banden die geschikt zijn voor zowel competitieve als recreatieve mountainbikers. Hun assortiment omvat de volgende modellen:

  • Maxxis Aggressor: Een duurzame en veelzijdige band, ideaal voor lange ritten op gevarieerd terrein.
  • Maxxis Forekaster: Perfect voor natte en modderige omstandigheden, met uitstekende grip en zelfreinigende eigenschappen.
  • Maxxis Minion: Zeer populair onder downhill en enduro rijders, biedt deze band ongeëvenaarde grip en stabiliteit.

Continental Mountainbikebanden

Continentalbiedt een reeks mountainbikebanden die gekenmerkt worden door hun kwaliteit en duurzaamheid, perfect voor zowel de ruige off-road trails als gemengd terrein. Hun aanbod omvat de volgende modellen:

  • Continental Cross King: Een snelle en veelzijdige band, ideaal voor cross-country en marathon evenementen.
  • Continental Contact: Geschikt voor gemengd terrein, deze band biedt een betrouwbare grip op zowel verharde wegen als off-road.
  • Continental Ruban: Perfect voor trailrijden, met een uitstekende bescherming tegen lekrijden en een robuuste constructie.

57-584 - Buitenband fiets kopen? Fietsonline.com (2)

Racefiets banden bij Fietsonline.com

Bij Fietsonline.com hebben we een uitgekozen assortiment racefietsbanden van toonaangevende merken zoals Continental, Vredestein en Schwalbe. Deze banden zijn speciaal ontworpen voor snelheid, duurzaamheid en optimale prestaties op de weg, waardoor ze ideaal zijn voor zowel competitieve als recreatieve wielrenners. Hieronder vindt u enkele van onze populaire modellen, perfect voor het verbeteren van uw race-ervaring.

Continental Racefietsbanden

Continental staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige racefietsbanden, die uitstekende prestaties en duurzaamheid bieden:

  • Continental Grand Prix 5000: Ook wel bekend als de Continental GP 5000 of Continental Grand Prix 5000 racefiets band. Dit toonaangevend model bekend om zijn uitstekende rolweerstand en grip.
  • Continental Grand Prix 4 Season: Deel van de Continental 4 season serie, ontworpen voor all-weather omstandigheden, biedt het uitstekende lekbestendigheid en grip.
  • Continental Super Sport: Een robuuste band, ideaal voor lange afstanden en ruige wegen, biedt duurzaamheid en comfort.

Vredestein Racefietsbanden

Vredestein biedt een scala aan racefietsbanden die bekend staan om hun innovatieve ontwerp en betrouwbaarheid:

  • Vredestein Fiammante: Een duurzame band, perfect voor dagelijkse trainingen en ritten.
  • Vredestein Fortezza: Een high-performance band die een uitstekende grip en snelheid biedt voor wedstrijden.
  • Vredestein Superpasso: Topklasse in racebanden, deze band combineert snelheid, grip en een lange levensduur.

Schwalbe Racefietsbanden

Schwalbe is een ander prominent merk in racefietsbanden, bekend om zijn betrouwbare en hoogwaardige producten:

  • Schwalbe Lugano: Een betaalbare en betrouwbare optie, perfect voor beginnende wielrenners.
  • Schwalbe One: Een topkeuze voor wedstrijden, bekend om zijn lichte gewicht en uitstekende prestaties.
  • Schwalbe Durano: Ideaal voor training en lange ritten, bekend om zijn lekbestendigheid en duurzaamheid.

Ontdek ons assortiment racefietsbanden bij Fietsonline.com en vind de perfecte band om uw fietsprestaties naar een hoger niveau te tillen.

57-584 - Buitenband fiets kopen? Fietsonline.com (3)

Profielsoorten

In ons assortiment vind je honderden verschillende buitenbanden voor je fiets. Deze hebben niet alleen andere afmetingen, ook verschillen ze van profiel. Het profiel bepaald hoe snel de fiets kan rijden en hoeveel grip de band op de ondergrond heeft.

Zo kun je voor je mountainbike het beste een buitenband kiezen met een grof profiel. Als je offroad fietst, zul je merken dat je veel meer grip hebt. Heb je een racefiets? Ga dan voor een dunne, gladde buitenband zodat je hogere snelheden kunt bereiken.

Om snelheid op te bouwen met je wielrenfiets heb je baat bij zo weinig mogelijk weerstand tussen de band en het wegdek. Voor stadsfietsen, kinderfietsen, transportfietsen en vouwfietsen vind je in ons assortiment ook een ruim assortiment aan buitenbanden. Bij normaal gebruik bieden deze banden je voldoende grip op de normale, verharde wegen.

Bij elektrische fietsen is het belangrijk dat je rekening houd met het aantal kilometers per uur dat de gekozen band aankan. Wij verkopen buitenbanden die geschikt zijn voor e-bikes met een snelheid tot 25 km/u of 40 km/u.

Deze banden zijn aanzienlijk sterker dan normale fietsbanden. De snelheid en het gewicht van een e-bike zorgen ervoor dat de band sneller slijt. Om deze reden heb je voor je elektrische fiets een buitenband nodig die voldoende steun kan bieden waardoor je meer plezier uit je elektrische fiets kunt halen.

Hoe is een buitenband opgebouwd?

De opbouw van een buitenband bestaat uit drie delen, namelijk het karkas, de hielkern en het loopvlak. Het loopvlak maakt contact met de weg en is gemaakt van rubber. De hiel van de band is bepalend voor de diameter van de band en zorgt voor een goede aansluiting op de velg.

Het karkas kun je zien als het ‘skelet’ van de band. Dit karkas wordt meestal geweven van nylon en voorzien van een laag rubber. Doordat dit in een hoek van 45 graden wordt afgesneden en de hoek naar de rijrichting wordt gericht, krijgt de buitenband zijn stabiliteit. Hoe dichter het nylon van het karkas geweven wordt (ook wel de ‘karkas dichtheid’ genoemd), hoe sterker de band is.

Bekende buitenband merken bij Fietsonline.com

Bij Fietsonline.com zijn we trots op ons zorgvuldig geselecteerde assortiment van buitenbanden, waarbij we enkel de beste merken aanbieden om aan uw fietsbehoeften te voldoen. Van stadsfietsen tot racefietsen en alles daartussenin, onze collectie omvat banden voor elke stijl en elk terrein. Hieronder presenteren wij met trots de topmerken in onze collectie buitenbanden. Elk merk staat bekend om zijn unieke eigenschappen en voordelen, zorgvuldig afgestemd op de specifieke eisen van de moderne fietser. Ontdek de diversiteit en kwaliteit van onze selectie en vind de perfecte match voor uw fiets.

    • Continental: Continental, een vooraanstaand Duits merk en pionier in de bandenindustrie, staat bekend om zijn innovatieve technologieën en premium kwaliteit banden. Geschikt voor diverse soorten fietsen, zoals stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes, blinken hun banden uit in veiligheid en duurzaamheid. Lees meer over Continental.
    • Cordo: Cordo levert een uitgebreid assortiment van betrouwbare fietsbanden, perfect voor dagelijks gebruik. Deze banden, ontworpen voor duurzaamheid, comfort en veiligheid, zijn een ideale keuze voor de dagelijkse fietser. Lees meer over Cordo.
    • CST: CST biedt een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding met zijn veelzijdige banden, passend bij diverse fietsstijlen. Van stadsfietsen tot gespecialiseerde modellen, CST biedt voor iedere fietser een geschikte optie. Lees meer over CST.
    • Dutch Perfect: Dutch Perfect, een Nederlands merk, is gespecialiseerd in anti-lek banden die ideaal zijn voor het stadsverkeer en dagelijks woon-werkverkeer. Deze banden garanderen een zorgeloze fietstocht, ongeacht stedelijke obstakels. Lees meer over Dutch Perfect.
    • Impac: Impac staat bekend om zijn veelzijdige banden, die zowel prestatie als comfort bieden. Geschikt voor verschillende fietsomgevingen, van de stad tot het platteland, biedt Impac oplossingen voor iedere fietser. Lees meer over Impac.
    • Maxxis: Maxxis is een favoriet onder zowel professionele als amateur fietsers en staat bekend om zijn topklasse mountainbike- en racebanden. Deze banden zijn ontworpen voor uitstekende grip, duurzaamheid en prestaties in alle omstandigheden. Lees meer over Maxxis.

    57-584 - Buitenband fiets kopen? Fietsonline.com (4)

    • Michelin: Michelin, een wereldwijd gerenommeerd merk, excelleert in hoge prestaties en innovatie. Hun fietsbanden, geschikt voor diverse fietsdisciplines, zijn populair bij een breed scala aan fietsers. Lees meer over Michelin.
    • Schwalbe: Schwalbe, een leidende naam in de mountainbike- en racefietswereld, biedt banden van hoge kwaliteit en innovatieve oplossingen. Deze banden staan garant voor veiligheid en hoge prestaties. Lees meer over Schwalbe.
    • Vredestein: Vredestein, met zijn indrukwekkende geschiedenis, staat bekend om betrouwbare banden die uitstekend presteren in alle weersomstandigheden, en is daarmee een veilige keuze voor elk type fietser. Lees meer over Vredestein.
    • Edge: Edge biedt een assortiment kwalitatieve banden, geschikt voor zowel dagelijks gebruik als specifieke fietsdisciplines. Of je nu een recreatieve of een sportieve fietser bent, Edge heeft de juiste band voor jou. Lees meer over Edge.
    • Deli Tire: Deli Tire is bekend om zijn duurzame en betaalbare banden, geschikt voor een breed scala aan fietsen en gebruiksomstandigheden, en is een ideale keuze voor prijsbewuste fietsers. Lees meer over Deli Tire.
    • Tufo: Gespecialiseerd in high-performance banden, staat Tufo bekend om zijn tubeless en tubular racefietsbanden, ontworpen voor snelheid, efficiëntie en uitzonderlijke prestaties. Lees meer over Tufo.

    Bestel ook een binnenband of reparatieset

    Heb je naast een nieuwe buitenband ook een nieuwe binnenband voor je fiets nodig? Bekijk dan het volledige assortiment op onze pagina Binnenbanden. Als je al de juiste maat hebt gevonden voor je buitenband, weet je ook gelijk welke maat je voor je binnenband nodig hebt!

    Ga je vaak fietsen? Dan is het handig om een reparatie set bij je te hebben voor het geval dat je band lek gaat. Verder vind je in ons assortiment ook diverse velglinten; dit rubberen lint leg je om de velg heen, zodat je binnenband beschermt is tegen bijvoorbeeld een braam op een spaak gat of op een spaak uiteinde.

    Klantenservice

    Ben je op zoek naar de juiste maat fietsband, maar weet je niet goed welke maat de juiste is? Bekijk hier de tip van onze specialist om de juiste bandenmaat voor je fiets te vinden. Heb je vragen over onze producten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste fietsband? Neem gerust contact op met Fietsbandonline.nl via het contactformulier, onze specialisten helpen je graag verder.

    FAQ's over Fietsbuitenbanden

    Hoe kies ik de juiste maat buitenband voor mijn fiets of elektrische fiets?

    Kies de maat van je buitenband op basis van de ETRTO-maat, die bestaat uit de breedte in millimeters en de diameter van de velg. Bijvoorbeeld, 28-inch buitenbanden hebben meestal een ETRTO-maat van 622 mm.

    Wat is het verschil tussen inchmaten en ETRTO-maten op fietsbanden?

    Inchmaten verwijzen naar de diameter van de band. ETRTO-maten geven de exacte breedte en diameter van de band in millimeters aan, wat een nauwkeurigere maatbepaling is.

    Zijn er verschillende soorten buitenbanden beschikbaar?

    Ja, er zijn verschillende soorten buitenbanden voor verschillende fietsstijlen, zoals stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen voor optimale prestaties in specifieke omgevingen.

    Welke buitenbanden zijn geschikt voor stadsfietsen?

    Stadsfietsbanden zijn ontworpen voor duurzaamheid, comfort en lekbestendigheid, ideaal voor geplaveide straten en fietspaden. Populaire merken zijn Schwalbe, CST en Continental.

    Wat zijn de kenmerken van goede mountainbike buitenbanden?

    Mountainbike buitenbanden bieden uitstekende grip, duurzaamheid en lekbestendigheid, ontworpen voor uitdagende off-road terreinen. Topmerken zijn Schwalbe, Maxxis en Continental.

    Waar moet ik op letten bij het kiezen van racefietsbanden?

    Voor racefietsen zijn belangrijke kenmerken snelheid, duurzaamheid en optimale wegprestaties. Populaire merken zijn Continental, Vredestein en Schwalbe.

    Wat betekent het profiel van een buitenband?

    Het profiel van een buitenband beïnvloedt de snelheid en grip. Grove profielen zijn beter voor off-road en mountainbikes, terwijl gladde profielen ideaal zijn voor racefietsen en hogere snelheden op de weg.

    Zijn er speciale buitenbanden voor elektrische fietsen?

    Ja, er zijn buitenbanden die geschikt zijn voor de hogere snelheden en het extra gewicht van elektrische fietsen. Deze zijn sterker dan normale fietsbanden.

    Wat is de opbouw van een buitenband?

    Een buitenband bestaat uit het loopvlak (rubber), de hielkern (voor aansluiting op de velg) en het karkas (het 'skelet' van de band, meestal geweven van nylon). De karkas dichtheid bepaalt de sterkte van de band.

    57-584 - Buitenband fiets kopen?  Fietsonline.com (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Golda Nolan II

    Last Updated:

    Views: 6106

    Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Golda Nolan II

    Birthday: 1998-05-14

    Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

    Phone: +522993866487

    Job: Sales Executive

    Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

    Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.